5 eetgewoonten waardoor je je buikspieren kan zien!

Is het al een tijdje geleden dat je je buikspieren hebt gezien? Denk je dat meer buikspieroefeningen de oplossing is? Of is de reden misschien dat je buikspieren verborgen zijn onder een laag vet?

In dat geval (en ik ben zeker dat dat de reden is), maak jezelf de volgende 5 eetgewoonten eigen om vet te verbranden:

1) Eet elke 2-3 uur

Regelmatig eten verhoogd je stofwisseling enorm! Elke keer dat je eet verbrandt je lichaam calorieën om het voedsel te verteren. Het maakt echter niet uit hoeveel je eet. Stel je lichaam verbrand 100 calorieën per maaltijd.

Als je op een dag zo’n 2000 calorieën eet, kan je dat op de volgende manieren doen: 3x per dag 650 kalorieën, waarbij je 100 calorieën per maaltijd verbruikt om het voedsel te verteren.

3×650=1950

1950- 3×100= 1650 calorieen ‘netto’

Als je 6×325 calorieën eet, verbruik je ook 100 calorieën per maaltijd.

6×325=1950

1950- 6×100= 1350 kalorieën ‘netto’

Dat scheelt je 300 calorieën, terwijl je hetzelfde eet, alleen anders verdeeld!

2) Eet eiwitten elke keer dat je eet

Eiwitten zijn belangrijk om verschillende redenen. Wat je misschien al weet is dat eiwitten nodig zijn om spieren op te bouwen.

Wat de meeste mensen niet weten is dat eiwitten je lichaamstemperatuur verhogen, en daarmee je stofwisseling! Dit heet het ‘thermisch effect’ van eiwitten.

Goede bronnen van eiwitten zijn rundvlees, vis, kip, melkproducten (let op het vet- en suikergehalte), mager varkensvlees en (wei)eiwitpoeder.

3) Eet groente of fruit elke keer dat je eet

Groente en fruit bevatten vitamines, mineralen, vezels en andere stoffen die je helpen vet te verbranden en spieren te bouwen.

Daarnaast zorgen groente en fruit voor een basische balans in je lichaam. Veel dingen die we eten zorgen voor een verzuring van het bloed. Om deze verzuring tegen te gaan gebruikt je lichaam calcium uit je botten en het aminozuur glutamine uit je spieren. Lees: bot- en spierweefsel wordt afgebroken!

Veel groente en fruit eten voorkomt dit en zorgt op die manier voor sterke botten en spieren.

wie van de twee heeft zn groentes niet gegeten?

wie van de twee heeft zn groentes niet gegeten?

4) Bewaar je koolhydraatrijke voeding voor na de training

De laatste jaren zijn koolhydraatarme dieëten erg populair geworden en met een goede reden: het werkt!

Als je te lang koolhydraat arm eet zal je stofwisseling echter dalen en uiteindelijk zal je geen vooruitgang meer boeken. De oplossing is simpel: zorg voor een goede timing!

Direct na een intensieve training zijn je spieren erg gevoelig voor koolhydraten. De spiercellen openen hun ‘poorten’ en de suikers worden direct in de spieren opgenomen. Na 60 tot 90 minuten worden deze poorten echter gesloten en worden koolhydraten eerder opgeslagen als vet.

Eet hierom koolhydraatrijke voeding (brood, aardappelen, pasta, rijst) slechts na de training. Hou op niet-traingsdagen je koolhydraatinname binnen de perken en eet koolhydraatrijke voeding slechts in de morgen.

5) Zorg voor voldoende goede vetten

Dit klinkt misschien gek, maar vetten kunnen je helpen vet te verbranden. Ons gemiddelde eten bevat te veel verzadigd vet en omega 6 vet, wat ontstekingen kan veroorzaken. Door veel onverzadigde vetzuren (voornamelijk omega 3) te eten, kan deze onsteking worden tegen gegaan.

Let op! Vaak wordt gezegd dat ‘plantaardig’ vet goed is en ‘dierlijk’ vet slecht. Dit is een mythe! Zonnebloemolie is plantaardig maar bevat voornamelijk omega 6 vetzuren, die ontsteking kunnen veroorzaken. Vette vis als zalm, haring en makreel daarentegen bevat veel omega 3 vetzuren die juist ontsteking tegen kunnen gaan. Die hele ‘al het plantaardige is goed’, of ‘vloeibaar is beter ‘ wordt voornamelijk de wereld in gebracht door bedrijven die plantaardige olieproducten verkopen!

Conclusie

Als je jezelf deze gewoonten eigen maakt zal je er over een maand een stuk beter uitzien. Of je buikspieren al tevoorschijn komen is afhankelijk van hoevel vet je kwijt moet raken, maar je bent volgende maand zeker een stuk dichter bij een gespierd, atletisch lichaam. Met buikspieren! Heb je vragen? Laat hieronder een bericht achter!

Als je meer duidelijkheid wilt en een berg recepten waarbij je deze principes automatisch toepast, dan is het fit in 90 dagen receptenboek misschien iets voor jou. Klik hier voor meer informatie

Meer weten:  Buikspieren Krachttraining Buikspieroefeningen Vet verbranding Fitness Trainingsschema Eiwit

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 7.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.13_1145]
Rating: +1 (from 1 vote)
5 eetgewoonten waardoor je je buikspieren kan zien!, 7.5 out of 10 based on 2 ratings

3

Discussie: