Turnoefeningen voor spiermassa en kracht

Hey, Thomas hier met een korte update over mijn eigen training, heb veel getraind en verschillende dingen geprobeerd, 1 daarvan is niet zo ‘standaard’ in de gemiddelde sportschool, maar het werkt erg goed en geeft leuke variatie op de normale krachttraining. Ik ben benieuwd of je dit interessant vind dus laat een bericht achter in de comments als je hier graag meer informatie over wilt!

Als 3 verschillende coaches die eerder vrij verschillende methodes preekten opeens alle drie, apart van elkaar een methode aanbevelen kan je beter goed luisteren!

3 van de coaches die ik over de jaren gevolgd heb zijn Christian Thibadeau, Chad Waterbury en Jason Ferruggia. Hoewel hun methodes nogal verschilden heb ik van alle 3 programma’s met succes gevolgd.

Dus toen opeens alle 3 begonnen te praten over gymnastiek oefeningen en ringtraining was mijn aandacht getrokken!

De afgelopen 2 maanden ben ik hiermee wat gaan experimenteren en ik moet zeggen dat het goed bevalt!

Vooral mijn rug, borst en biceps zijn goed vooruitgegaan.

Op zich geen verassing natuurlijk als je kijkt naar de bovenlichamen van Yuri Van Gelder en andere top turners!

Het mooie is echter dat je totaal geen top turner hoeft te zijn (ik ben dat totaal niet zoals je in onderstaande filmpje zal zien) om aangepaste versies van de turnoefeningen te doen voor goede vooruitgang in kracht, stabiliteit en spiermassa!

Sommige van deze oefeningen geven een enorme spanning op je spieren!

Hier een korte compilatie van mijn eerste pogingen (verre van perfect zoals je ziet, gaat ondertussen al wat beter):

Ik doe trouwens ook nog steeds explosieve krachttraining, ‘strongman’ training enzovoort maar de ringtraining is een zeer goede toevoeging wat mij betreft en die hou ik zeker in mijn training.

Ik ben benieuwd of je dit ook interessant vind, laat hieronder weten of je meer info over ring/gymnastiek training voor kracht en spiermassa wilt!

Train ze,

Thomas

0

Discussie: