Goede Voornemens?

Zij is langer doorgegaan dan februari..

Begin NU!

Het nieuwe jaar is standaard een periode waarin iedereen zijn leven wil beteren:

Stoppen met roken, gezonder eten, vaker gaan (of beginnen met) trainen, harder werken, liever zijn tegen anderen etc..

Hier is op zich niks mis mee, behalve het feit dat 99% van deze goede voornemens half februari alweer vergeten zijn of op zijn minst uitgesteld tot volgend jaar..

Een goed voorbeeld is een vriend van me die elk jaar weer stopt met roken, MAAR:

op oudejaarsavond kan het nog de laatste keer..

nou ja, 3 januari ben ik jarig dus ik stel het nog 3 dagen uit en DAN stop ik echt!

Je kan wel raden hoe het (elk jaar) verder gaat: hij stopt voor een paar weken maar vroeger of later gaat hij weer terug naar zn oude gewoontes..

Waarom?

Omdat hij niet ECHT wil stoppen!

Hij ‘zou wel graag willen’ stoppen maar hij wil liever gezellig roken dan een sigaret afslaan terwijl de anderen wel roken..

‘Wel graag iets willen’ is niet genoeg!

Iedereen ‘wil wel graag’ gespierd zijn maar slechts weinig zijn bereid om hun televisie-avond op te geven voor een keiharde training 4 keer per week!

In een interview met Zach Even-Esh vertelde powerlifter Matt Kroczaleski de reden waarom hij succesvoller was dan de meeste mensen:

‘You just have to want it a little more than the next guy’

ondanks de vele waardevolle trainingstips die hij in dat interview gaf was dit de belangrijkste les voor mij.

Hij vertelde hoe hij de hele dag en avond aan het werken en studeren was en dan midden in de nacht in de sportschool inbrak om toch te kunnen trainen, dat hij nooit TV kijkt en geen andere hobby’s heeft dan trainen.

Je kan zeggen dat dit een obsessie is, maar misschien is dat juist wel wat nodig is voor ECHT succes?

Hetzelfde geld voor succesvolle zakenmensen als Donald Trump, Steve Jobs, Bill Gates etc.. Ze zouden makkelijk kunnen stoppen met werken maar ze gaan maar door omdat ze er zoveel passie voor hebben!

De reden waarom sommige mensen succesvoller zijn (in sport, zakendoen, afvallen etc.) is dat die mensen het ECHT willen en hun doel een prioriteit maken.

Soms betekent dat dat je er andere dingen voor moet opgeven.

Als je dat niet wil, prima, maar ga niet klagen over ‘slechte genen’, geen tijd hebben om goed eten te maken (en wel 3 uur lang TV kijken elke avond), een te snel of te trage stofwisseling (maar niet bereid zijn je broodje kroket en je biertje op te geven) etc.

Een andere reden waarom de meeste voornemens gedoemd zijn te falen is het uitstellen van het beginnen (zoals degene die elk jaar stopt met roken).

Als je voornemen is serieuzer te gaan trainen, wacht dan niet tot het perfecte moment daar is maar kies vandaag nog een trainingsprogramma en begin NU!

Als je voornemen is gezonder te gaan eten, gooi dan alle junkfood, restjes, kant en klare maaltijden en zoetigheid WEG en ga NU naar de supermarkt en koop gezond eten in voor de komende dagen, NIET pas volgende week!

Als je wilt stoppen met roken of drinken, begin dan VANDAAG (eigenlijk had je vorige week al moeten stoppen) en weersta de sociale druk op feestjes, dan laat je pas zien dat je serieus bent (aan jezelf en aan anderen)!

Hetzelfde geld natuurlijk voor alle andere mogelijke voornemens die je maar kan bedenken.

Ten slotte is het belangrijk je doelen zowel op korte als op lange termijn te stellen.

Hoe sterk/gespierd/gezond wil je volgend jaar met kerst zijn?

Maak daarvoor een plan en volg dat, niet simpelweg denken ‘ik moet meer gaan trainen’ want dat zal niet genoeg motivatie zijn om je het hele jaar er hard voor te gaan.

Echter ‘op 1e kerstdag 2012 weeg ik X kg, kan ik X kg deadliften en kan ik X km hardlopen in X minuten’ zijn tastbare doelen waar je voor kan gaan!

En als je met kerst X kg moet zijn, hoeveel kg moet je dan in maart, juli en oktober zijn?

Oh en denk niet dat ik perfect ben hoor, ik heb dit stuk voornamelijk geschreven om mezelf te motiveren.

één van de redenen waarom ik altijd succesvoller was dan mijn vrienden (wat training betreft) is dat ik nooit stopte!

Die andere jongens trainden hard voor 3 of 6 maanden en boekten dan goed resultaat, maar stopten dan weer om verschillende redenen.. ik ging altijd gestaag door, wat uiteindelijk de beste manier is.

Helaas is er de afgelopen tijd is er bij mij persoonlijk ook niet veel van trainen terecht gekomen en ben ik aardig wat kracht kwijt geraakt, maar ik heb alweer een plan gemaakt en heb mn huidige kracht getest op de grote 4 (squat, bankdrukken, deadlift, military) zodat ik mijn trainingsgewichten kan bepalen en kan gaan knallen!

Ik wens je een sterk 2012 toe!

Thomas Engberts

P.S. Ik heb nooit gerookt en kan je hierover dus weinig advies geven, maar ik heb gehoord dat deze video’s je goed kunnen helpen:De gemakkelijk stoppen met roken methode

P.P.S. Binnenkort zal ik de deuren van mijn coachingprogramma opengooien, daarover binnenkort meer!

0

Discussie: